ΓΙΟΡΤΕΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δράση για υγιεινή διατροφή των εφήβων!

Στην εκπνοή της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Κορινού την Πέμπτη 25-5-2023 η δράση για την υγιεινή διατροφή στην εφηβική ηλικία.

Λόγω των αυξημένων απαιτήσεων στην καθημερινότητα, οι διατροφικές μας συνήθειες έχουν μεταβληθεί σημαντικά. Η ποιότητα της τροφής έχει αλλοιωθεί και η ποσότητα έχει αυξηθεί.

Γι’ αυτό, στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, μία παρουσίαση με θέμα «Διατροφή στην εφηβική ηλικία».

Παράλληλα, μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ένα υγιεινό πρωινό γεύμα.

Σκοπός αυτής της δράσης είναι να συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντική είναι η διατροφή, να αποκτήσουμε καλές διατροφικές συνήθειες, με στόχο τη φυσική, πνευματική, συναισθηματική ανάπτυξη και εξέλιξη των μαθητών.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ενημέρωση για την υγιεινή, την άσκηση και τη σωστή διατροφή των εφήβων, καθώς και παρασκευή και διανομή υγιεινού πρωινού από τους μαθητές/μαθήτριες της Α΄ τάξης.

Τη σχεδίαση και το συντονισμό του προγράμματος είχε ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κ. Χατζηπουργάνης Ιωάννης σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό κ. Ξανθοπούλου Μερσίνη. Για την επιτυχία του προγράμματος εργάστηκε το σύνολο των μαθητών/τριών και του συλλόγου διδασκόντων.

Δράσεις όπως η συγκεκριμένη ενισχύουν τη βιωματική μάθηση, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη και αναδεικνύουν τον πολύπλευρο ρόλο του σχολείου στη διαπαιδαγώγηση και την κοινωνικοποίηση των μαθητών και μαθητριών.

Τέλος θερμές ευχαριστίες οφείλονται και προς τους γονείς και κηδεμόνες οι οποίοι βοήθησαν με την παρασκευή και προσφορά πολλών από τα εδέσματα που διανεμήθηκαν στα παιδιά του σχολείου.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ