ΓΙΟΡΤΕΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την παροχή πρώτων βοηθειών

Σύμφωνα με τα άρθρα 95 και 96 του Ν. 4823/2021 (Φ.Ε.Κ. 136 Α’/3-8-2021), με απόφαση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας πραγματοποιούνται σε επίπεδο σχολικής μονάδας και εκτός του διδακτικού ωραρίου, επιμορφωτικά σεμινάρια συνολικής διάρκειας τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ωρών ανά σχολικό έτος, με βάση κυρίως τις ανάγκες της σχολικής μονάδας.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης για την Ενδοσχολική Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που υλοποιείται κατά το τρέχον σχολικό έτος,  πραγματοποιήθηκε 5ωρο βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Παροχή Α’ Βοηθειών-Πρόγραμμα Βασικής Υποστήριξης Ζωής και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή», την Πέμπτη 17-2-2022 και την Τρίτη 22-2-2022, από τις 17:30 μέχρι τις 20:00, στο Περιφερειακό Τμήμα Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Αγίας Παρασκευής 33).

Εισηγήτρια στο σεμινάριο ήταν η εκπαιδεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Χρυσούλα Ράπτη και συμμετείχαν 14 εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στο Γυμνάσιο Κορινού. Οι εντυπώσεις των συμμετεχόντων ήταν άριστες και οι γνώσεις που αποκόμισαν αποτελούν πολύτιμα εφόδια για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ατυχημάτων και των περιστατικών έκτακτης ανάγκης που συχνά παρατηρούνται στις σχολικές μονάδες της χώρας μας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ