ΓΙΟΡΤΕΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δράση για υγιεινή διατροφή των εφήβων!

Στην εκπνοή της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Κορινού την Πέμπτη 25-5-2023 η δράση για την υγιεινή διατροφή στην εφηβική ηλικία.

Σχολική Γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου!

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 η εορταστική εκδήλωση του Γυμνασίου Κορινού για την επέτειο εξέγερσης των Ελλήνων την 25η Μαρτίου του 1821.

Δράσεις κατά της Ενδοσχολικής Βίας!

Στα πλαίσια των δράσεων κατά της ενδοσχολικής βίας κάθε τμήμα του σχολείου συμμετείχε σε ένα σύντομο βιωματικό εργαστήρι. Στην αρχή παρακολούθησαν μια ιστορία εκφοβισμού (η Α’ και η Β’ Γυμνασίου λεκτική και σωματική βία στο σχολικό περιβάλλον και η Γ’ Γυμνασίου ηλεκτρονική βία στο διαδικτυακό περιβάλλον).

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης!

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Α1 που συμμετέχουν στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας με τίτλο «Ο μαγικός κόσμος των βιβλίων», και υπεύθυνη τη φιλόλογο, κα Γατσιού Όλγα,

Ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης "Ενδοσχολική Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών" που υλοποιείται φέτος στο σχολείο, οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Κορινού παρακολούθησαν επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: "Ηλεκτρονικό Αφηγηματικό Παιχνίδι".

Υποστήριξη κι ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ μαθητών/-τριών

Κατά το τρέχον σχολικό έτος και στο πλαίσιο της Εσωτερικής Αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, υλοποιείται στο Γυμνάσιο Κορινού το Σχέδιο Δράσης με τίτλο: "Υποστήριξη κι ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ μαθητών/-τριών".

Αλκοόλ και Τσιγάρο: μύθοι και αλήθειες!

Στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Αλκοόλ και Τσιγάρο: μύθοι και αλήθειες» από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Πιερίας «ΑΤΡΑΚΤΟΣ», διοργανώθηκε κατά τον μήνα Φεβρουάριο στο Γυμνάσιο Κορινού η σχετική δράση για τους μαθητές/-τριες των τριών τμημάτων της Β΄ τάξης.

Γονείς και διαχείριση του θυμού!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023, στο Γυμνάσιο Κορινού το Βιωματικό Εργαστήριο Γονέων & Κηδεμόνων με θέμα: «Διαχείριση του θυμού».

Πάρε όταν φτάσεις! - Ποτέ ξανά!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Κορινού συμμετέχοντας στο κλίμα οδύνης, οργής και αποτροπιασμού για την άδικη απώλεια δεκάδων νέων συνανθρώπων μας στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, προχώρησαν την Παρασκευή 3-3-2023 σε συμβολικές δράσεις στο χώρο του σχολείου.