1ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ETWINNING 2022-2023

- Να παρακολουθήσουν την ιστορία να εξελίσσεται ζωντανά μπροστά τους εμπλεκόμενοι σε ενδιαφέρουσες γι’ αυτούς δραστηριότητες.
- Να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητα και την κριτική τους σκέψη, αποσυνδέοντας την ιστορική μελέτη από τη διαδικασία της απομνημόνευσης.
- Να χρησιμοποιήσουν τις Νέες Τεχνολογίες στη διαδικασία της ιστορικής μελέτης.
- Να συνεργαστούν με μαθητές άλλων σχολείων, διευρύνοντας τη σκέψη και τις κοινωνικές τους δεξιότητες.
- Να διαμορφώσουν πολιτική συνείδηση, αναγκαία για τον υπεύθυνο πολίτη του μέλλοντος που διαμορφώνει με τη συμμετοχή του στα κοινά, εκτός από την προσωπική του πορεία, και την πορεία του κοινωνικού συνόλου.
2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ETWINNING 2022-2023

- Δημοτικό Σχολείο Αδριανής – Νικηφόρου, Δράμα
- Δημοτικό Σχολείο Καλής, Πέλλα
- ΕΕΕΕΚ Παύλου Μελά, Θεσ/νικη
- 7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, Αχαΐα
- Δημοτικό Σχολείο Δαύλειας, Βοιωτία
- 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης, Αττική
- Δημοτικό Σχολείο Νέας Ποτίδαιας, Χαλκιδική
- 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας, Ηλεία
- 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης
- Δημοτικό Σχολείο Αρναίας, Χαλκιδική
- Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών
- 1οΔημοτικό Σχολείο Σκύδρας, Πέλλα
- 5ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης
- Γυμνάσιο Κορινού, Πιερία






ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ETWINNING 2021-2022

Το Γυμνάσιο Κορινού σε συνεργασία με το Γυμνάσιο-Λ.Τ. Αρμενίου Λάρισας, το Γυμνάσιο Αλωνίων και των Γυμνάσιο Κάτω Κλεινών Φλώρινας υλοποιούν κατά το τρέχον σχολικό έτος το πρόγραμμα eTwinning με τίτλο: «Παίζοντας μες στον χρόνο». Το σχολείο μας εκπροσωπούν στο πρόγραμμα 15 μαθητές και μαθήτριες από το τμήμα Α1 με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον διευθυντή του σχολείου κ. Πούτη Ιωάννη και τη φιλόλογο κ. Γατσιού Όλγα.
Με το συγκεκριμένο έργο επιδιώκουμε να φέρουμε τους/τις μαθητές/τριές μας σε επαφή με τα παιχνίδια που απαιτούσαν φυσική δραστηριότητα σε παλιότερες εποχές, ξεκινώντας από την Αρχαία Ελλάδα, περνώντας από το Βυζάντιο και φτάνοντας ως τις παρυφές τις σύγχρονης εποχής, πριν τα ηλεκτρονικά μέσα δώσουν άλλη διάσταση στην έννοια παιχνίδι.
Στόχοι
Μέσα από τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο έργο οι μαθητές/ριές μας:
1) θα αναπτύξουν φυσική δραστηριότητα μέσω της αναβίωσης του τρόπου με τον οποίο παίζονταν τα παιχνίδια που θα μελετήσουμε
2) θα γνωρίσουν πτυχές τόσο του κλασικού όσο και του λαϊκού μας πολιτισμού που συχνά παραβλέπεται από τα σχολικά προγράμματα και εγχειρίδια
3) θα αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες μέσω της συνεργασίας με συμμαθητές/τριες τους αλλά και συνομηλίκους/ες τους από άλλα σχολεία
4) θα καλλιεργήσουν τεχνολογικές δεξιότητες μέσω της χρήσης ψηφιακών μέσων για την αποτύπωση των δραστηριοτήτων και τη διευκόλυνση της επικοινωνίας με τους συμμαθητές
5) Θα καλλιεργήσουν δεξιότητες αισθητικής φύσεως μέσω της εικαστικής αποτύπωσης των παιχνιδιών που θα μελετήσουν
Διαδικασία της εργασίας
Η συνεργασία με τα σχολεία-εταίρους θα επιτευχθεί με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, ενώ, αν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα επιδιώξουμε να υπάρξει εκ του σύνεγγυς επαφή των μαθητών σε ένα απ’ αυτά όπου και θα υλοποιήσουμε δραστηριότητες σχετικές με το περιεχόμενο του προγράμματος. Οι καθηγητές-συντονιστές θα οργανώσουν τις δραστηριότητες ως εξής:
Νοέμβριος: Εκκίνηση έργου και γνωριμία των εταίρων.
Δεκέμβριος: διαγωνισμός για επιλογή του λογότυπου
Ιανουάριος: Παιχνίδια στην Αρχαία Ελλάδα
Φεβρουάριος: Παιχνίδια στο Βυζάντιο
Μάρτιος: Παιχνίδια νεότερης εποχής που έχουν ατονήσει
Απρίλιος: Ολοκλήρωση, αποτίμηση και αξιολόγηση του προγράμματος.
Οι μαθητές θα συμμετάσχουν σε μεικτές ομάδες, θα επιλέξουν τα παιχνίδια με τα οποία θα ασχοληθούν και θα τα παρουσιάσουν στους συμμαθητές τους με αξιοποίηση του twinspace. Στον χώρο του σχολείου θα παίξουν παιχνίδια, θα μοιραστούν εικόνες και θα συμμετάσχουν σε online διαγωνισμούς.
Αναμενόμενα αποτελέσματα
Θα δημιουργηθεί μια ψηφιακή βιβλιοθήκη από κείμενα, εικόνες και βίντεο σχετικά με το θέμα των παιχνιδιών ανά τους αιώνες, προς αξιοποίηση από κάθε μελλοντικό ενδιαφερόμενο.




Κλείσιμο προγράμματος etwinning
