ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Διδακτική Επίσκεψη της Β΄ τάξης στο Δίον!!!

Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου επισκέφθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Κορινού, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικής μουσειακής αγωγής με τίτλο «Ανακαλύπτουμε το αρχαίο Δίον», που υλοποιείται με την υποστήριξη της ΔΔΕ Πιερίας και τη συνεργασία της Συμβούλου Εκπαίδευσης Φιλολόγων Πιερίας, του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας

Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού και στο φυτώριο Ρηγόπουλος!!!

Μεγάλη ήταν η χαρά των μαθητών/τριών του Τμήματος Ένταξης του Γυμνασίου Κορινού στη διδακτική επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού καθώς και στο φυτώριο Ρηγόπουλος, συνοδευόμενοι/ες από τις καθηγήτριες Υφαντίδου Λυδία (ΠΕ02 ΕΑΕ) και Ντέλικου Ελένη (ΠΕ04 ΕΑΕ).

Διδακτική Επίσκεψη του Γυμνασίου Κορινού στο Μουσείο Φωτογραφίας !

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Κορινού επισκέφτηκαν  την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023 το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια διδακτικής επίσκεψης στην έκθεση φωτογραφίας Eyewitness του βραβευμένου φωτογράφου Γιάννη Μπεχράκη.

Τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ' τάξης στην Κέρκυρα!

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Κορινού στην Κέρκυρα από τις 29 Μαρτίου μέχρι 1 Απριλίου.

Επίσκεψη της Γ' τάξης στα ΕΠΑΛ Κατερίνης

Την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Κορινού επισκέφτηκαν το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης.

Σε Βεργίνα - Βέροια η Α' τάξη!

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας οι μαθητές και μαθήτριες της Α' τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν την Τετάρτη 22-2-2023 διδακτική επίσκεψη στη Βεργίνα και τη Βέροια.

Επίσκεψη στην ΕΡΤ 3!

Την Τετάρτη 22-2-2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' τάξης του Γυμνασίου Κορινού πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου της ΕΡΤ 3, στη Θεσσαλονίκη.

Διδακτική Επίσκεψη της Β' τάξης στο Μουσείο Κινηματογράφου!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης του Γυμνασίου Κορινού επισκέφτηκαν  την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια  διδακτικής επίσκεψης στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων η Γ' τάξη!

Λίγο πριν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους  οι μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Κορινού είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Μουσείο Ψευδαισθήσεων στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο διδακτικής τους επίσκεψης στο μάθημα της Τεχνολογίας.