ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού και στο φυτώριο Ρηγόπουλος!!!

Μεγάλη ήταν η χαρά των μαθητών/τριών του Τμήματος Ένταξης του Γυμνασίου Κορινού στη διδακτική επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού καθώς και στο φυτώριο Ρηγόπουλος, συνοδευόμενοι/ες από τις καθηγήτριες Υφαντίδου Λυδία (ΠΕ02 ΕΑΕ) και Ντέλικου Ελένη (ΠΕ04 ΕΑΕ).

Συγκέντρωσαν 18 παιδικά βιβλία και τα δώρισαν, υπογραμμίζοντας την πολλαπλή αξία του εμπλουτισμού της βιβλιοθήκης. Τους υποδέχτηκαν οι δύο ευγενικοί και ακούραστοι εθελοντές της και τους ξενάγησαν στους χώρους της. Οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της βιβλιοθήκης και πως μπορεί κάποιος να γίνει μέλος και να δανείζεται βιβλία. Επίσης διηγήθηκαν τις ποικίλες δράσεις που γινόντουσαν στο παρελθόν και τη δυνατότητα χρήσης των Η/Υ της βιβλιοθήκης. Μετά έπαιξαν κρυμμένο θησαυρό, αναζητώντας τίτλους βιβλίων διαφόρων κατηγοριών και συγγραφέων. Οι μαθητές περιηγήθηκαν στον χώρο, έψαξαν, έπιασαν, ξεφύλλισαν βιβλία και βεβαίως πήραν αναμνηστικό δωράκι!

Στη συνέχεια πήγαν στο φυτώριο «Ρηγόπουλος», όπου τους περίμενε η χαμογελαστή κυρία Μαρία Ρηγοπούλου. Εκεί θυμήθηκαν τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης και μετά άκουσαν για τις διαφορές των φυτών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Περπάτησαν σε όλο τον χώρο, είδαν και μύρισαν τα όμορφα και πολύχρωμα άνθη. Στο τέλος οι καθηγήτριες μαζί με τους μαθητές διάλεξαν και αγόρασαν κάποια γλαστράκια για το σχολείο!

Ευχή όλων να γίνονται συχνότερα παρόμοιες επισκέψεις, οι οποίες χαρίζουν στους/στις μαθητές/τριες νέες εμπειρίες και βοηθούν στην καλλιέργεια του νου και στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ