ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Διδακτική Επίσκεψη της Β΄ τάξης στο Δίον!!!

Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου επισκέφθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Κορινού, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικής μουσειακής αγωγής με τίτλο «Ανακαλύπτουμε το αρχαίο Δίον», που υλοποιείται με την υποστήριξη της ΔΔΕ Πιερίας και τη συνεργασία της Συμβούλου Εκπαίδευσης Φιλολόγων Πιερίας, του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας

Πιο συγκεκριμένα,συμμετείχαν σε ένα τετράωρο βιωματικό μάθημα εστιασμένο στη θρησκευτική, κοινωνική και πολιτική ζωή του Δίου στο πέρασμα του χρόνου και στη γραφή των επιγραφικών κειμένων από την κλασική έως την πρωτοβυζαντινή εποχή και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν  στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, με στόχο την άμεση επαφή με τα υλικά κατάλοιπα του παρελθόντος της περιοχής τους και με την τοπική Ιστορία της Πιερίας.

Το ενδιαφέρον αυτό πρόγραμμα υλοποίησαν οι Φιλόλογοι – Αρχαιολόγοι, κ. Πάρις Παπαγεωργίου και  κ. Γιάννης Τζιόλας,  σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς του σχολείου, κ. Μερόπη Καραγιάννη, κ. Όλγα Γατσιού, κ. Παρασκευή Ματσαγκά κα  κ. Λυδία Υφαντίδου, που συνόδευσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ