ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Θέλουμε πειράματα!

Στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Πειραμάτων φυσικής με τίτλο: «Θέλουμε Πειράματα» συμμετείχε το Γυμνάσιο Κορινού κατά το σχολικό έτος 2021-22.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και οι μαθητές- μαθήτριες καλούνται να βιντεοσκοπήσουν ένα πείραμα Φυσικής στο σχολικό εργαστήριο ή έξω από αυτό. Στο διάρκειας (έως) 3 λεπτών video θα πρέπει να εμπεριέχεται η θεωρητική υποστήριξη του πειράματος.

Η Επιτροπή κρίσης του διαγωνισμού αποτελείται από πανεπιστημιακούς, σχολικούς συμβούλους, υπεύθυνους ΕΚΦΕ και εκπαιδευτικούς Β/μιας εκπαίδευσης. Κάθε πείραμα θα κριθεί για τη θεωρητική τεκμηρίωση, την μεθοδολογία, την πρωτοτυπία, την παρουσίαση. Τα καλύτερα πειράματα θα βραβευθούν από την ΕΕΦ, ενώ θα συμπεριληφθούν στην ιστοσελίδα της, με το όνομα του σχολείου και των μαθητών. Επίσης, κάποια από τα πειράματα θα παρουσιαστούν από τις ομάδες σε εκδηλώσεις της ΕΕΦ σε όλη τη χώρα.

Το σχολείο μας συμμετείχε με ομάδα μαθητών/μαθητριών της Α’ τάξης που αποτελούσαν οι: Γκιόσι Ορέστης, Δρακόπουλος Δημήτρης, Ζερκιτανίδου Δήμητρα, Ταραράς Άγγελος, Φουστάνα Μαρίνα και Χατζημαυρουδής Κωνσταντίνος. Υπεύθυνος καθηγητής ήταν ο εκπαιδευτικός κ. Πέτρου Στέλιος.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το πείραμα που ετοίμασε η ομάδα μας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ