ΓΙΟΡΤΕΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δράσεις κατά της Ενδοσχολικής Βίας!

Στα πλαίσια των δράσεων κατά της ενδοσχολικής βίας κάθε τμήμα του σχολείου συμμετείχε σε ένα σύντομο βιωματικό εργαστήρι. Στην αρχή παρακολούθησαν μια ιστορία εκφοβισμού (η Α’ και η Β’ Γυμνασίου λεκτική και σωματική βία στο σχολικό περιβάλλον και η Γ’ Γυμνασίου ηλεκτρονική βία στο διαδικτυακό περιβάλλον).

Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε 6 ομάδες: Παιδιά που δέχονται βία – εκφοβισμό,παιδιά που ασκούν βία – εκφοβισμό, παιδιά που παρατηρούν παθητικά, παιδιά που παρατηρούν και συμμετέχουν στην άσκηση βίας, γονείς και καθηγητές,

Συζήτησαν και κατέγραψαν τις σκέψεις και τα συναισθήματα της κάθε ομάδας, προσπαθώντας να δουν την αντίστοιχη πλευρά όποιου εμπλέκεται στα περιστατικά του σχολικού εκφοβισμού.

Ακόμα προβλήθηκε ένα βίντεο που δημιούργησε μια μαθήτρια του σχολείου μας!

Ενημερώθηκαν για τις τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας:

1056 του «Χαμόγελου του Παιδιού» και  116111της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε).

Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση και η αφύπνιση των μαθητών σε σχέση με την συναισθηματική κατάσταση των εμπλεκόμενων ατόμων στον εκφοβισμό.

Τέλος, για να τονίσουμε τη σημασία των καλών και δυνατών σχέσεων μέσα στη σχολική μονάδα σχεδιάσαμε ένα μεγάλο πάζλ που συμβολίζει την προσπάθεια αποδοχής της διαφορετικότητας και την αξία της ενότητας!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ