ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ' τάξης στην Κέρκυρα!

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Κορινού στην Κέρκυρα από τις 29 Μαρτίου μέχρι 1 Απριλίου.

Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα επισκέψεων και περιηγήσεων οι μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ιστορικό κέντρο και την παλιά πόλη της Κέρκυρας, την πλατεία Λιστόν και την Σπιανάδα, να περιηγηθούν στα γνωστά καντούνια του νησιού, να επισκεφτούν το Φρούριο και τον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος. Επιπλέον, ξεναγήθηκαν στο καταπράσινο κτήμα του Μον Ρεπό με το εντυπωσιακό παλάτι, στο Κανόνι και στην περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας, αφού προηγήθηκε επίσκεψη σε εργοστάσιο παραγωγής κουμκουάτ, που αποτελεί το χαρακτηριστικό προϊόν της Κέρκυρας.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η ξενάγηση στο Casa Parlante, το πιο ζωντανό μουσείο της Κέρκυρας, όπου ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα ζωντανεύει και διηγείται την ιστορία του. Εξαιρετική ήταν και η επίσκεψη στο Μουσείο Ιωάννη Καποδίστρια. Στην «Κουκουρίτσα», το οικογενειακό κτήμα των Καποδίστρια στη μέση Κέρκυρα, ξεδιπλώνεται η πορεία της ζωής του, σε μια αφήγηση που ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια στην Κέρκυρα και κορυφώνεται με τη δολοφονία του στο Ναύπλιο.

Λίγο πριν την αποφοίτησή τους από το γυμνάσιο οι μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης του σχολείου επέστρεψαν έχοντας αποκομίσει έναν τεράστιο πλούτο εμπειριών και παραστάσεων, που είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει ανεξίτηλος στη μνήμη τους!

Στην επίσκεψη αυτή τους μαθητές/τριες συνόδευσαν ο διευθυντής του σχολείου κ. Ιωάννης Πούτης και οι εκπαιδευτικοί κ. Ιωάννα Δρικούδη και κ. Όλγα Γατσιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ